marți, 3 noiembrie 2009

Porceaina politica

L-am văzut mai devreme pe preşedinte tunând şi „sfulgerând” împotriva celor care răspândesc panica în popor vorbind de pericolul gripei porcine. Popor care în curând va fi chemat să-şi pună ştampila... Mde, dacă panichezi poporu’, cine ştie cum nimereşte cu ştampila aia... poate-i tremură mâna...

Parcă şi acum un an, tot pe-ntomnat, îi înfiera pe iresponsabilii care vorbeau despre criza financiar-economică mondială şi ne asigura că România nu va fi atinsă, că doară noi nu avem capitalişti d-ăia putrezi, ci unii ceva mai verzi şi mai sălbatici. Prin iarnă şi-a întors discursul mai ceva ca la Ploieşti, da’ n-o fo’ bai, că lăudătorii personali oricum nu au posibilităţi neuronice să sesizeze asemenea amănunte nesemnificative. Mi-e greu să cred că iarna asta va proceda altfel, de vreme ce metoda veche a dat rezultate pozitive. De Crăciun ne va explica cu convingere că el a fost primul care a atras atenţia asupra pericolului răspândirii gripei, dar n-a avut la îndemână un guvern care să croiască o strategie eficientă de apărare, că nu l-a lăsat parlamentul de la Grivco.

Mai pomenea domnia sa, en passant, de panica (dovedită în final inutilă) din vremea gripei aviare şi se subînţelegea din cuvântu-i că ar fi bine să nu se repete prostia cu pricina. Mă mir că în momentul respectiv nu s-a simţit cu un flutur pe chelie! Că, din câte mi-amintesc, dl Flutur era orchestratorul/dirijorul campaniei care a isterizat ţara şi a umplut buzunarele celor care tratau anvelopele maşinilor cu aqua chiorensis ca să nu le apuce strănutul galinaceu. Acelaşi d. Flutur care scria deunăzi, cu oi albe pe dealuri verzi (deşi poezeaua din copilărie parcă zicea „câmpul alb, oile negre...”), mesaje către preaiubitul d-sale şef.

Este evident că pe preşedinte îl doare problema pandemiei doar fiindcă ar putea fi nevoit să decreteze stare de urgenţă (necesitate, asediu sau cum s-o mai fi numind acuma) şi să interzică adunările. Mai ales alea electorale, care se lasă cu băi de mulţime.

Şi fără băi de mulţime, îl apucă reumatismul; acuma, toamna... de alegeri... Taman la pont!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu