vineri, 30 iulie 2010

Învârteala

Românii se cred în continuare centrul lumii, ăla căruia Soarele îi dă târcoale. Aşa reiese dintr-un studiu statistic conform căruia ne dovedim a fi de vreo 17 ori mai proşti decât danemarchejii şi alţii de pe-acolo, din lumea normală.
Adică suntem "analfabeţi funcţionali" şi în ce priveşte ştiinţa, nu doar în înţelegerea unui text scris, cum am avut onoarea să aflăm din testele PISA.
De fapt ştirea nu mă surprinde, că doar constat zilnic la mulţi posesori de diplome de şcoli înalte o totală confuzie între noţiuni ştiinţifice despre care ar fi trebuit să înveţe câte ceva încă din gimnaziu.
Dar cum să ai asemenea pretenţii de la o populaţie pentru care şcoala e un loc de unde se cumpără diplome şi unde, din nefericire, s-au cuibărit nişte trântori care ar trebui stârpiţi fiindcă, în nemernicia lor, nu produc nimic şi-şi mai zic şi profesori. Ce "marfă" ar fi şcoala dacă n-ar încurca lumea pe acolo bampirii ăştia care ne-au dezechilibrat bugetul de stat şi ne-au adus criza în case!
Aşa că n-are nicio importanţă că românii nu prea ştiu dacă se învârte Soarele sau Pământul, de vreme ce se pricep atât de bine să se învârtă ei de licenţe, mastere şi alte cartoane colorate.
În curând n-o să mai poţi scuipa pe stradă fără să nimereşti un "dring"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu